Όλες οι δημοσιεύσεις>Smoothies για δυνατό ανοσοποιητικό

Smoothies για δυνατό ανοσοποιητικό

Smoothies για δυνατό ανοσοποιητικό

Ο χειμώνας καλά κρατεί, το ίδιο και οι ιώσεις. Για να ενισχύσουμε τον ανοσοποιητικό μας σύστημα με φυσικό τρόπο χρειάζεται να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τροφές που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού μας.

1. Εσπεριδοειδή μαζί με τριμμένο τζίντζερ, κεφίρ και μέλι

Τα εσπεριδοειδή έχουν βιταμίνη C, που προλαμβάνει το κρυολόγημα, το τζίντζερ και το μέλι έχουν αντιμικροβιακή δράση. Τα προβιοτικά του κεφίρ θα ενισχύσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και σπόρους κολοκύθας, ένα συστατικό πλούσιο σε βιταμίνη C.

Ανάλογα λοιπόν με τις προτιμήσεις σας στα εσπεριδοειδή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αντιγριπικό smoothie!

Smoothies with citrus fruits, ginger and kefir

2. Smoothie Μπανάνα - Γιαούρτι

  • 1/2 φλ. συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. γάλα (φυτικό ή ζωικό)
  • 1 μπανάνα
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τοποθετήστε πάγο (ενδεικτικά ένα φλιτζάνι) στο κάτω μέρος του μπλέντερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρετε αμέσως!

Το πορτοκάλι είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, ενώ το γάλα εξαιρετική πηγή ασβεστίου.
Οι μπανάνες ενδυναμώνουν τα κόκκαλά μας, εξισορροπούν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα μας και βελτιώνουν την καρδιακή μας λειτουργία. Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε κάλιο χαρίζει ευεξία και αναζωογονεί τον οργανισμό μας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι αυξάνει την παραγωγή μιας ουσίας που ονομάζεται ιντερφερόνη, η οποία σταματά την αναπαραγωγή του ιού της γρίππης.
Όσο για το μέλι είναι ένα από τα πιο φυσικά ισχυρά αντιβακτηριδιακά και αντιφλεγμονώδη.

Smoothie with bananas

Kαι κάπου εδώ ας μιλήσουμε για κάτι πιο ζεστό.
Ποιος σας είπε πως τα smoothie πρέπει να είναι κρύα;
Τις κρύες περιόδους του χρόνου, τα ζεστά ροφήματα γίνονται οι καλύτεροί μας φίλοι!!
Μία από τις καλύτερες συνταγές του χειμώνα είναι:

3. Ζεστό smoothie με κουάκερ και σοκολάτα

  • 15 γρ. μαύρης σοκολάτας
  • 200 ml γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού
  • 20 γρ. βρώμη
  • Μισή μπανάνα (αν είναι μικρή, χρησιμοποίησε την ολόκληρη)
  • 6 αμύγδαλα ή φουντούκια
  • 5 γρ. σπόρους chia
  • 20 ml Νερό

Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες με τη σειρά τους εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση (όπως το κεφίρ) θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού, καθώς τον εφοδιάζουν με ευεργετικά βακτηρίδια που αντιμετωπίζουν και καταπολεμούν τους ιούς.
Η βρώμη περιέχει συστατικά που ενισχύουν τη δράση των μακροφάγων κυττάρων του οργανισμού μας. Τα μακροφάγα είναι κύτταρα που σκοτώνουν βακτήρια, ιούς και κάθε εισβολέα.
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν βιταμίνη Β6 και κάλιο που βελτιώνει τους πόνους της περιόδου και μειώνει την κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, οι μπανάνες λειτουργούν ως πηγή ενέργειας πριν και μετά την άσκηση και η αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύει από την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.
Οι ξηροί καρποί βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού, στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, στη μνήμη, την ικανότητα μάθησης, την όραση, ακόμα και τη διάθεση. Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, βόριο και αντιοξειδωτικά. Ωφελούν την υγεία των διαβητικών καθώς έχουν σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου και καλίου.

Smoothie with chocolate