Όλες οι δημοσιεύσεις

Εναλλακτικές πηγές ενίσχυσης του ανοσοποιητικού

To ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας μας προστατεύει από ασθένειες και λοιμώξεις. Λειτουργεί μέρα-νύχτα για να ανιχνεύει και να καταστρέφει επικίνδυνους μικροοργανισμούς, έτσι ώστε να μην αρρωστήσουμε.
Περισσότερα

Αλλεργίες: αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης

Με τον ερχομό της άνοιξης κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα συμπτώματα των διαφόρων αλλεργιών. Τι σημαίνει ο όρος "αλλεργία"; Πως μπορούμε να προστατευτούμε και πως μπορούμε να συμβιώσουμε με αυτή;
Περισσότερα

Smoothies για δυνατό ανοσοποιητικό

Ο χειμώνας καλά κρατεί, το ίδιο και οι ιώσεις. Για να ενισχύσουμε τον ανοσοποιητικό μας σύστημα με φυσικό τρόπο χρειάζεται να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τροφές που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού μας.
Περισσότερα

Πρόπολη: ένας πολύτιμος σύμμαχος

Η πρόπολη είναι η ρητινώδης ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα άνθη και φυτά για τη στεγανοποίηση και την απολύμανση της κυψέλης. Πιο συγκεκριμένα, απολυμαίνουν τις κερήθρες όπου αποθηκεύουν το μέλι τους και όλη τη μελισσοφωλιά τους καθώς και για να ταριχέψουν κάθε ανεπιθύμητο έντομο ή μικρό ζώο, που μπήκε σ’ αυτή και το θανάτωσαν με τα κεντρίσματά τους, αδυνατώντας να το σύρουν έξω.
Περισσότερα

Ψείρες: πρόληψη και αντιμετώπιση

Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί τους και τα προβλήματα που τα συνοδεύουν, όπως για παράδειγμα, οι ψείρες. Τι είναι όμως αυτό που τις κάνει έναν πραγματικό μπελά τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς;
Περισσότερα

Tι πρέπει να περιέχει μια τσάντα θαλάσσης;

Κάθε καλοκαίρι πολλοί από εσάς έχετε την ίδια απορία: Τι πρέπει να έχει μια τσάντα παραλίας για να είναι οργανωμένη και να περιέχει όλα όσα μπορεί να σας χρειαστούν στη θάλασσα;
Περισσότερα

Όσα δεν ξέρετε για τον δείκτη προστασίας

Tο αντηλιακό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους που έχουμε απέναντι στον ήλιο, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι ο δείκτης SPF και τι σημαίνει.
Περισσότερα

Τι είναι και ποια η σημασία της Βιταμίνης C;

H Βιταμίνη C (ή αλλιώς L-ασκορβικό οξύ) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού και ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση του υγιούς δέρματος. Καταπολεμά τη γήρανση, μιας και ευθύνεται για τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας, καθώς, επίσης, η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της προστατεύει την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Περισσότερα